Texels Kookboek - Tomatensoep

Ingrediënten
1½ blik tomatenpuree 1 kg tomaten 500 gr boter 10 l runderbouillon
500 gr kalkoenfilet 200 gr gesnipperde ui 1 tl basilicumpoeder

Hulpmiddelen
kookpan spatel garde

Voorbereiding

Uien snipperen.
Tomaten in partjes snijden.
Kalkoenfilet in stukjes snijen.

Bereiding

Uitjes aanzweten in de boter. Vervolgens de tomatenpuree toevoegen en laten ontzuren (ongeveer 1 à 2 minuten). Runderbouillon toevoegen en het vuur hoog zetten.

Tomatenpartjes, gesneden kalkoenfilet en basilicumpoeder toevoegen. Als de soep kookt, 10 minuten zachtjes laten doorkoken.

Serveertip

* In plaats van runderbouillon kan je ook groentebouillon gebruiken. Als je dan ook de kalkoenfilet weglaat, heb je een heerlijke vegetarische soep.
* Serveren met soepstengels.

Eet smakelijk !!